Junglekatten.dk
  - Bengalkatten

 

Om bengalkatten

Omkring 1960, begyndte man i USA at eksperimentere med at krydse tamkatte med den vilde asiatiske leopardkat. Dette var et led i en genforskning, da den vilde leopardkat er immun mod den alvorlige sygdom katteleukemi. Den vilde leopardkat, som lever i forskellige biotoper over et stort geografisk område, kan have forskelligt udseende, nogle steder bliver den kaldt tigerkat, da den her er mere stribet, end plettet (spotted).

Leopardkatten er meget større end en tamkat, den er ikke agressiv overfor mennesker, men meget sky. Med et systematisk avlsarbejde, fik man en tamkat frem, med leopardkattens smukke pels, og uden den vilde kats skyhed. Det er nu forbudt, at krydse de to arter.

Først i 1986, blev bengalkatten godkendt som egen race i USA, og i 1992 i Europa. Det er derfor fremdeles en sjælden race, men den bliver mere og mere populær.
Bengalkatten har mange af vildkattens gener intakt, det kan man også se på dens kropsbygning; som er lang, slank og smidig, men også i høj grad på dens adfærd. Det er ikke noget problem at springe fra jorden 150 cm lige op, og dens klør er længere end andre kattes, så den bør helst ikke være for tæt på fuglenes foderbræt. Og den klatrer ikke op af træstammerne, den løber simpelthen.


Bengalkatte elsker også vand, vil helst drikke lige af vandhanen, og kan godt finde på at gå med i bruseren, når der nu er nogen der. Bengalen er meget legesyg, den er vild med action, - borde, stole, skabe og reoler betragter den som legeredskaber, som skal forceres på rekordtid. Så bengaler er nok ikke egnet for dem, som vil have en sofakat. Den kan også lære kunster; at apportere er en af dem. Den fanger bolden, eller musen, og kommer og afleverer den til dig. Den er også meget kælen, men mest når den selv har lyst til at være det.
Bengalkatten findes i forskellige pelsvarianter og farver, såsom spotted, rosett og marbel. Grundpelsens farve kan være gullig, rødlig, eller næsten sort. Der findes også i en variant som kaldes snebengal, den er næsten hvid, og har blå øjne. Bengalens pels er utrolig smuk, specielt i sollys. P.g.a. pelsens specielle struktur, glitrer den, som om den var pudret med guldstøv. Mere grundig information om bengalkatte kan man finde på nettet via google.

 

Lavet af Asger Runeberg